بایدها و نبایدهای جوملا
جوملا چیست؟ مزایا و معایب طراحی سایت با جوملا. این ها مواردی است که قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم
نویسنده: پوریا صادق لو
سه شنبه, ۱4 تیر ۱۴۰۱ ساعت ۱1:۰۰
اگر در حال راه اندازی یک کسب و کار هستید حتما برایتان سوال شده که جوملا چیست؟ و یا اگر در مورد جوملا اطلاعات کافی نداشته باشید نمی دانید که مزایا و معایب طراحی سایت با جوملا چیست؟ اگر بخواهیم پیش از پرداختن به مزایا و معایب طراحی سایت با جوملا، یک توضیح اجمالی در مورد سوال جوملا چیست بدهیم باید کمی درباره طراحی سایت صحبت کنیم. وقتی پای طراحی سایت در میان باشد تکنولوژی ها و سیستم های مختلفی وجود دارند که می توانند یک سایت را برای ما راه اندازی کنند.
سیستم های مدیریت محتوا برای طراحی سایت سهم بزرگی از وب سایت را دارند و می توان گفت اهمیت آن ها برای طراحی سایت بسیار زیاد است.
کاری که این سیستم ها انجام می دهند در واقع این است که یک هسته مرکزی از یک سایت را در اختیار کاربر قرار می دهند تا کاربر بتواند هرگونه ویرایشی که دلخواه وی است در آن ایجاد کند. برای اینکه بفهمیم جوملا چیست باید بدانید که با یکی از همین سیستم های مدیریت محتوا طرف هستید. در ادامه می خواهیم یک توضیح کامل از جوملا چیست بدهیم و به بررسی مزایا و معایب طراحی سایت با جوملا بپردازیم.
مطالعه بیشتر: طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟
جوملا چیست؟
در بخش پیشین در پاسخی اجمالی به سوال جوملا چیست اشاره کردیم که در زمینه جوملا با یک سیستم مدیریت محتوا طرف هستید. این سیتسم یک زیرشاخه مهم از سیستم مدیریت وب سایت momba بود که در سال 2005 از آن جدا شد و در حال حاضر به صورت مستقل فعالیت می کند.
بر اساس آنچه که برنامه نویسان جوملا اشاره می کنند، ظاهرا این استقلال به هیچ عنوان برای Momba راحت نبوده است و شاید اگر اتفاق نمی افتاد این سیستم الان شرایط دیگری را داشت. در استفاده از این سیستم شما کافی است یک هاست مناسب برای زبان های PHP مانند هاست لینوکس داشته باشید، و یا از یک سرور مجازی استفاده کنید.
جوملا در حال حاضر توانسته است جایگاه خود را در میان رقبا کسب کند و تبدیل به یکی از برترین سیستم های مدیریت محتوا شده است. جوملا بر اساس الگوهای طراحی نرم افزار طراحی شده است که باعث بالا رفتن جامعیت و پایداری این پلتفرم می شود و می توان گفت استخوان بندی این سیستم است.
معماری این سیستم مدیریت محتوا بر اساس استاندارد های جامعه استاندارد سازی GNU نیز به رسمیت شناخته می شود و با توجه به اینکه سیستم ها با معماری پایه برای سیستم های Unix و لینوکس ارائه شده اند بعضا از اصطلاح توزیع برای ورژن های مختلف آن استفاده می شود.
مزایا و معایب طراحی سایت با جوملا
در بخش پیشین به سوال جوملا چیست پاسخ داده شد در ادامه می خواهیم مزایا و معایب طراحی سایت با جوملا را برای شما بیان کنیم. در واقع می خواهیم بدانیک که جوملا چه فوایدی برای ما دارد و در کنار آن به چه کاستی هایی باید توجه داشته باشیم. در ادامه با بررسی مزایا و معایب طراحی سایت با جوملا با مجموعه طراحی سایت نبض نت در ارتباط باشید.
مزایای استفاده از جوملا برای طراحی سایت
هر سیستم مدیریت محتوایی به هنگام استفاده دارای مزایا و معایب خاص خود می باشد و نمی توان گفت سیستم کاملا بدون مشکل می باشد و هیچ ایرادی ندارد. اما با بررسی مزایا و معایب طراحی سایت با جوملا می توانید برای طراحی سایت خود از آن بهره ببرید. متن باز بودن جوملا و رایگان بودن آن
وجود صدها افزونهی رایگان
مهم ترین مزیت این سیستم مدیریت محتوا این است که کاملا رایگان است و شرکت ارائه دهنده هیچ پولی از بایت نصب از شما دریافت نمی کند. بسیاری از سایت ها هزینه هایی مانند خرید اشتراک و یا هزینه آپدیت دریافت می کنند در حالی که تمامی مسیرهای نصب و استفاده از سیستم مدیریت محتوای جوملا کاملا رایگان است. همچنین در این سیستم شما کمتر افزونه پولی مشاهده می کنید و به یک مخزن 6000 تایی از افزونه ها و ماژول های رایگان دسترسی دارید.
به روزرسانی مستمر برای اضافه شدن امکانات جدید و رفع مشکلات امنیتی و کارکردی قدیمی
جوملا یکی از سیستم های مدیریت محتوای منظم است که به طور منظم و دوره ای آپدیت های مورد نیاز را ارائه می دهد. کمتر سیستمی را می توانید پیدا کنید که مانند جوملا به آپدیت های خود حساس باشد.جوملا علاوه بر آپدیت من» به امنیت سایت نیز نگاهی ویژه دارد. بنابراین اگر از جوملا استفاده می کنید حتما نگاهی ویژه به آپدیت های مورد نیاز داشته باشید.
وجود صدها قالب رایگان
از دیگر مزایای ارزشمند جوملا می توان به قالب های رایگان آن اشاره دارد که می توانید با استفاده از آن ها وب سایت مورد نظر خود را طراحی کنید. این قالب ها در زمینه های مختلفی ارائه می شوند و به شما این امکان را می دهند که قالب مخصوص زمینه کاری خود را استفاده کنید.
قابلیت استفاده از سیستم بدون نیاز به دانش برنامهنویسی
امکان طراحی سایت فروشگاهی در کنار بخشهای محتوایی
جوملا را با وب سایت های فروشگاهی آن می شناسند. درست است که دیگر سیستم های مدیریت محتوا این امکان را دارند اما این ویژگی جوملا بسیار ویژه و بولد می باشد. با استفاده از جوملا شما می توانید یک فروشگاه خوب برای خود به صورت رایگان طراحی کنید.
- امکانات مدیریت دسترسی پیشرفته
- نصب آسان سیستم
- دسترسی به برنامهنویسان متعدد برای افزودن قابلیتهای جدید و سفارشیسازی
- پشتیبانی خوب از امکانات مورد نیاز برایطراحی سایت دوزبانه
معایب استفاده از جوملا برای طراحی سایت
- حجم زیاد فایلهای سیستم به دلیل تنوع قابلیتها
- سرعت کم سیستم به دلیل امکانات زیاد
- کم بودن قابلیت سفارشیسازی بخشهای هسته سیستم
- کم بودن قابلیت سفارشیسازی بخش مدیریت
- محدود بودن به ساختارهای تعریف شده جوملا در بخش تولید محتوا
- کم بودن توانایی سیستم در مواجهه با حجم زیاد اطلاعات
- پیچیدگی استفاده برای کاربران تازهکار
یکی از موارد عمومی که عمدتا مهم ترین ایراد جوملا برشمرده می شود این است که کار کردن با آن اندکی دشوار است. شما در سیستم مدیریت محتوای وردپرس راحت تر می توانید فضا را بشناسید و از آن استفاده کنید اما در سیستم جوملا می بایست در ابتدا آموزش های لازم را دریاف کنید.
- کوچکتر بودن مخزن افزونههای رایگان در مقایسه با وردپرس
- برخی ناسازگاریها برای دستیابی به سئو سایت ایدهآل
از دیگر تاثیرهای منفی استفاده از سیستم مدیریت محتوای جوملا می توان به ضعیف بودن آن در سئو ایداه آل اشاره داشت. برای اینکه یک سایت موفق داشته باشید باید توسط موتورهای جستجو دیده شود. جوملا به دلیل استراتژی های مختلفی که دارد ابزار مناسبی برای سئو سایت ندارد و این مورد به یک ضعف مهم در سیستم مدیریت محتوای جوملا تبدیل شده است.
- استفاده زیاد از منابع سرور
- ناسازگاری برخی از افزونههای جوملا با نگارشهای مختلف سیستم
آیا جوملا برای طراحی سایت مناسب است؟
در بخش های پیشین به طور مفصل در مورد اینکه جوملا چیست و مزایا و معایب استفاده از جوملا برای طراحی سایت به بحث و بررسی پرداختیم. حال تصمیم گیری باشماست در صورتی که هیچگونه اطلاعاتی در مورد طراحی سایت با جوملا ندارید بهتر از پیش از شروع کار آموزش های لازم را دریافت کنید و سپس اقدام به طراحی سایت با جوملا کنید. شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه طراحی سایت فروشگاهی، طراحی سایت شرکتی و یا سئو سایت می توانید با شماره های درج شده تماس حاصل نمایید و از مشاوره رایگان مجموعه نبض نت بهره مند شوید.