اینماد چیست؟ چگونه می توان اینماد گرفت؟
نحوه ی گرفتن اینماد را از صفر تا صد برای شما شرح داده ایم.

نویسنده: پوریا صادق لو
پنج شنبه, ۱9 خرداد ۱۴۰۱ ساعت 18:۰۰

اینماد چیست و چگونه می توان آن را دریافت کرد؟ اگر به تازگی یک وب سایت فروشگاهی زده اید و در آن اقدام به فروش محصولات خود می کنید، حتما طراح سایت یا شرکت مورد نظر به شما پیشنهاد گرفتن اینماد را داده است. برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی نیاز به مجزهایی می باشد که در اولین فرصت از طراحی سایت می بایست آن را تهیه کرد. مهم ترین دلیل این امر نیز اعتمادی است که می بایست میان صاحب فروشگاه و مشتری برقرار شود. زمانی که کاربران وارد یک وب سایت می شوند نمی توانند بدون شناخت قبلی اعتماد کنند و مبلغی را برای خرید محصول و یا خدمات واریز کنند. در صورتی که کیفیت محصول مناسب نباشد و یا اینکه اصلا محصولی نباشد و سایت کلاهبرداری باشد تکلیف چیست؟
شاید به عنوان یک صاحب فروشگاه برایتان خوشایند نباشد ولی مشتریان به هنگام خرید اینترنتی همواره به دنبال یک راهی هستند تا بتوانند به شما اعتماد کنند. مشتریان به هنگام خرید بر روی جنسی که خریداری شده برنامه ریزی کرده اند و از همه مهم تر اینکه بابت آن پول پرداخت می کنند به همین دلیل یک اعتمادی می بایست میان فروشنده و مشتری وجود داشته باشد. اینماد و یا نماد الکترونیک این مهم را برای شما فراهم می کند. با مجموعه نبض نت همراه باشید.
مطالعه بیشتر: هزینه پشتیبانی سایت چقدر است؟
اینماد چیست؟
اینماد و یا نماد الکترونیک که در بسیاری از فروشگاه های اینترنتی آن را مشاهده کرده اید، لوگو و یا نشانی است که مرکز توسعه تجارت الکترونیکی آن را صادر کرده است و به فروشگاه های اینترنتی اعطا می کند. این نشان در واقع هویت سایت شما را تایید می کند و اعتبار آن را تضمین می کند. مشتری با دیدن این نماد به فروشگاه اعتماد کرده و با خیالی آسوده خرید می کند.
در سال های اخیر به دلیل افزایش فروش اینترنتی و حضور فروشگاه های اینترنتی مانند دیجی کالا، توانسته اطمینان مردم را به وجود آورد و آنان را به خرید اینترنتی ترغیب کند. اما فروشگاه های نوپا برای اینکه بتوانند اعتماد کاربران را جلب کنند نیازمند داشتن اینماد و یا نماد اعتماد الکترونیک می باشد. مشتری با دیدن این نماد می تواند به فروشگاه اینترنتی اعتماد کرده و مطمئن باشد، صلاحیت صاحب فروشگاه به تأیید مسئولین رسیده است و صاحب کسب و کار، کلیه قوانین مربوط به فروش اینترنتی را رعایت می کند. همچنین مشتری با دیدن نماد اعتماد، مطمئن می شود که در قبال هزینه ای که می پردازد، کالای مورد نظر خود را در زمان مناسب تحویل خواهد گرفت.
انواع اینماد
حتما این نماد را در فروشگاه های اینترنتی دیده اید و می دانید که کیفیت خدمات فروشگاه های اینترنتی و میزان اعتبار آن ها با توجه به ستاره های روی اینماد مشخص می شود. هرچه تعداد این ستاره ها بیشتر باشد نشان دهنده کیفیت بهتر خدمات می باشد و مشتریان راحت تر می توانند به آن اعتماد کنند. اما نماد الکترونیکی و یا اینماد در چند نوع مختلف ارائه می شود که به شرح زیر می باشد.
شرایط دریافت اینماد چیست؟
تا بدینجا در مورد اهمیت اینماد و لزوم داشتن آن برای یک فروشگاه اینترنتی به بحث و بررسی پرداختیم. حال می خواهیم بدانیم شرایط داشتن یک اینماد چیست و چه معیارهایی برای این کار نیاز است. در ادامه در مورد شرایط دریافت اینماد با مجموعه نبض نت همراه باشید.
عرضه خدمات و یا کالا در سایت (فروشگاهی بودن محصول): نشان اعتماد الکترونیک یا اینماد، صرفا به سایت هایی تعلق میگیرد که در آن کالا یا خدمات به فروش برسند و امکان سفارش آنلاین وجود داشته باشد. در صورتی که سایت شما، تنها جنبه اطاع رسانی دارد و کالا یا خدماتی در آن به فروش نمی رسد، نمی توانید از نماد اعتماد الکترونیک استفاده کنید و البته نیازی هم به آن ندارید. چرا که این نماد برای سایت هایی می باشد که می خواهند در قبال فروش یک محصول از مشتری هزینه دریافت کنند و نیاز به اعتماد مشتری دارند.
قیمت گذاری برای محصولات و یا خدمات سایت: برای دریافت ای نماد باید تمامی محصولات یا خدمات موجود در سایت، قیمت گذاری شده باشند. همچنین ضروری است پیش از اتمام خرید، هزینه نهایی را در قالب فاکتور یا سبد خرید، به مشتری ارائه کنید.
درخواست توسط صاحب امتیاز دامنه: برای سایت هایی با مالکیت شخص حقیقی، لازم است درخواست ای نماد، توسط صاحب امتیاز دامنه ثبت شود. برای سایت هایی با مالکیت حقوقی و شرکتی، لازم است درخواست توسط یکی از اعضای هیئت مدیره یا به نام شرکت ثبت شود.
تایید صلاحیت فردی: پیش از دریافت نماد اعتماد، لازم است صلاحیت فردی شما از پلیس نظارت بر اماکن عمومی استعلام و تأیید شود. اما نیازی به مراجعه شما به نیروی انتظامی نیست. کارکنان مرکز تجارت الکترونیک، این کار را انجام خواهند داد و نتیجه تأیید صلاحیت، در قالب ایمیل به اطلاع شما خواهد رسید. اگر صلاحیت شما تأیید نشود و پاسخ استعلام از پلیس منفی باشد، پرونده شما به حالت تعلیق، تغییر وضعیت می دهد. در این نام شما وارد لیست سیاه شده و امکان بررسی مجدد وجود ندارد.
چگونه اینماد بگیریم؟

مشاوره طراحی سایت
ثبت در سامانه اینماد: جهت فعال سازی نماد اعتماد الکترونیک در ابتدا می بایست وارد سایت اینماد شوید و به صورت حقیقی و یا حقوقی خود را ثبت نام کنید. در این مرحله از ثبت نام مهم ترین نکنه این است که شماره همراه باید به نام مالک سایت باشد. توجه کنید که اگر دارای یک شرکت ثبت شده می باشد می بایست یک شرکت حقوقی را انتخاب کنید و در غیر اینصوری به صورت حقیقی فرم را پر کنید.
پس از اینکه وارد پنل شدید در مرحله دوم از ثبت اینماد می بایست روی گزینه تکمیل اطلاعات کلیم کنید و فرم مربوطه را پر کنید. در این فرم اطلاعات هویتی شما پرسیده می شود و پس از آن می بایست مدارک مربوطه را نیز بارگزاری کنید. مدارکی مانند عکس کارت ملی و شناسنامه در این بخش می بایست آپلود شود.
انواع کسب و کار: این بار وارد منوی کسب و کار شوید و اطلاعات کسب و کار خود را وارد کنید. در این بخش می بایست تمامی اطلاعات مربوط به محل کار اعم از نشانی محل کار و شماره تماس وارد می شود.
کسب اطلاعات بیشتر: طراحی صفحه 404 استاندارد
در انتهای همین صفحه از شما یک نام کاربری و رمزعبور خواسته میشود. یک نام کاربری و رمزعبور در سایت خود ایجاد کنید و آن مشخصات را در آخرین فیلدهای این صفحه بنویسید. مسئولان اینماد با این نام کاربری و رمزعبور مراحل خرید را در وبسایت شما بررسی میکنند.
تکمیل اطلاعات و ارسال به کارشناس: بعد از تکمیل فرمهای بخش لیست خدمات و مجوزها، تکمیل فرم نظر سنجی، احراز اطلاعات کسبوکار گزینهی ارسال پرونده جهت بررسی کاشناس هم باز میشود.
روی این دکمه کلیک کنید. در این مرحله پیشنهاد میکنم روی گزینهی چک لیست کلیک کرده و تمام موارد خواسته شده را در وبسایت خود پیاده سازی کنید.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ای نماد افراد حقیقی:
- تصویر مجوز فعالیت (در صورتی که وجود دارد)
- تعهد نامه شخص حقیقی
مدارک مورد نیاز برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک افراد حقوقی:
- تصویر آگهی روزنامه رسمی
- تصویر اصل اساسنامه شرکت
- آگهی تغییرات آدرس یا موضوع فعالیت شرکت (در صورت وجود)
- آگهی تغییرات هیئت مدیره (در صورت وجود)
- تعهدنامه شخصیت حقوقی
- تصویر پروانه یا مجوز فعالیت
اقدامات لازم پس از دریافت نماد اعتماد الکترونیکی
دارنده ای نماد موظف است:
- در طول مدت داشتن نماد، مندرجات تعهدنامه را به طور دقیق اجرا کند.
- در صورت تغییر در کسب و کار، آن را به مرکز تجارت الکترونیک اطلاع دهد.
- در مدت دو روز کاری به پیغام ها یا اخطارهای احتمالی پاسخ دهد.
- برای ورود بازرسان و مأمورین بررسی، همکاری های لازم را به عمل آورد.
فهرست مطالب
